Kunstgras: 7 redenen waarom!

Het is een niet te stoppen trend in tuinen. Namgrass installeert op professionele wijze meer dan 1000 gazons per jaar.

En het is gemakkelijk te begrijpen waarom - het werkt, kunstgras doet wat het belooft en het bespaart zo veel tijd en moeite. Er zijn zeer goede redenen waarom dit één van de snelstgroeiende trends is en hier zijn alvast de 7 beste!

1. Je hoeft het niet te maaien.

Het klinkt vanzelfsprekend, maar het onderhoudsarme aspect van kunstgras kan niet onderschat worden. Gedaan met maaien in het weekend, in plaats daarvan leun je gewoon achterover en geniet je van het prachtige, groene uitzicht.

Als er iets is wat de perfecte look verstoort, zal een snelle zwaai of sproei het wel oplossen. Sommige mensen gebruiken zelfs een stofzuiger. Je kan het om de 5 jaar eens professioneel laten schoon maken om het in topconditie te houden. Bovendien geven we een garantie van 10 jaar op het gras.

2. Het ziet er geweldig uit.

Denk aan de warme zomers wanneer echt gras vergeelt en schreeuwt om water, of in de winter wanneer echt gras verandert in een modderbad bij elke voetbalwedstrijd die de kinderen spelen. En als jouw huisdieren jouw gazon opgraven, heeft ook kunstgras het antwoord. Er zijn speciale kunstgrassen voor huisdieren, die bestand zijn tegen de meeste persistente poten. Het kunstmatig gazon kan elke uitdaging aan.

3. Het ziet er ook 'echt' uit.

Een van de grootste problemen met nepdingen in het verleden is dat het er te perfect, te groen uitziet. Dit is gelukkig verleden tijd. Op onze R&D afdeling wordt hard gewerkt, we gebruiken bruintinten, lichtgroen en donkergroen in combinatie met elkaar. We voegen wat krulletjes toe en bingo je hebt een realistisch uitziend gazon! Onze Green Touch heeft bijvoorbeeld een superzacht, satijn gevoel en een diep ingewortelde kroesvezel voor een natuurlijke uitstraling.

4. Perfect voor buitenruimtes waar gras niet werkt.

Kunstgras is vooral handig als je alles hebt geprobeerd en er niet in bent geslaagd om een gazon in je tuin aan te leggen. Kleine, schaduwrijke tuinen, wandelpaden,... allemaal verschrikkelijk voor een tuinman die z'n gazon probeert te perfectioneren. Het dunne en onregelmatige gras zal nooit gedijen en als het eenmaal wordt belopen of bespeeld, verdwijnt het helemaal. Dit zijn dé perfecte situaties voor kunstgras. En dan zijn er nog ruimtes waar gras gewoon helemaal geen optie is; balkons en daktuinen hebben misschien niet de kracht om aarde en gras te verkrijgen. Hier is kunstgras de oplossing.

5. Het voldoet aan al jouw behoeften.

Een ander groot voordeel van een kunstmatig gazon is dat je kunstgras kunt kiezen in functie van jouw behoeften. Er zijn meer dan 10 verschillende soorten, allemaal voor verschillende doeleinden. Als je huisdieren hebt, als je kinderen hebt die struikelen, die vallen,...  We hebben hiervoor het gepaste kunstgras, eventueel met toevoeging van een extra laag shockpad. Mocht je je eigen putting green willen, ook dan is er een geschikt kunstgras voor jouw.

6. Verschillende prijzen in functie van het budget.

Er is een Namgrass product voor ieders budget. Je kan het ook zelf plaatsen om op kosten te besparen. Je krijg waar je voor betaalt; de zeer realistische producten zijn topklasse en bevatten meer vezels waardoor ze dus duurder uitvallen. 

Als je kiest om het zelf te leggen vind je hier voldoende advies. Kijk ook even na welk type ondergrond noodzakelijk is. Dit is essentieel, want kunstgras heeft net als echt gras een voldoende waterdoorlatend, vlak en mooi oppervlak nodig. 

7. Het is leuk.

Gekleurd kunstgras, met kunstgras beklede stoelen of dieren,... de mogelijkheden zijn eindeloos. Wist je dat je zelf eigen ontwerpen kunt omzetten in uitgesneden gras?