Dé tip voor een onderhoudsvriendelijke tuin? Ecologisch kunstgras.

Een prachtige tuin is een meerwaarde voor je woning. Maar het gras mooi, fris en groen houden, dat vraagt flink wat onderhoud. Wil je het hele jaar door genieten van groene grassprieten zonder al te veel werk? Dan is kunstgras een goed alternatief, ook voor het milieu zo blijkt!

De voordelen van kunstgras

Altijd mooi

Het hele jaar door, ook bij langdurige droogte of enorme regenbuien blijft jouw gazon er perfect groen uitzien. Het gras is dus nooit meer groener aan de overkant :) 

Weinig onderhoud

Gedaan met grasmaaien, kantjes knippen, verticuteren, opnieuw inzaaien, bemesten, onkruid wieden,... Zo blijft er meer tijd over om te relaxen in je tuin.

Comfort

Bestaat er een zaliger gevoel dan op je blote voeten over gras lopen? Ecologisch kunstgras voelt heerlijk zacht aan en is ideaal voor kinderen en huisdieren. Ook leuk om te weten: de kleur geeft niet af, dus broeken met groene knieën zijn verleden tijd.

Goedkoper

Kunstgras is op termijn goedkoper dan echt gras. Reken zelf maar eens uit hoeveel je kwijt bent aan graszaad, grasmachine, elektriciteit, mest, onkruidverdelger,... De aankoopprijs van ecologisch kunstgras is duurder dan een zak graszaad, maar is slechts eenmalig.

Milieuvriendelijk

Dit verbaast je misschien, maar kunstgras heeft heel wat voordelen op ecologisch vlak. Vooral wat betreft de levensduur van het gazon zit je met kunstgras beter.

Natuurgras neemt CO2 op, maar het vergt veel onderhoud om je gazon mooi te houden. Denk maar aan regelmatig maaien, waarbij stroom of benzine gebruikt wordt. Voor kunstgras hoef je je grasmaaier niet langer boven te halen en beperk je de CO2-uitstoot. Bovendien heb je geen tuinafval meer. Tuinafval dat bij natuurlijk gras vaak moeilijk composteert, waardoor broeikasgassen zoals CO2 en methaan vrijkomen.

En ook aan de bestrijding van onkruid en mos komen chemische middelen te pas, die schadelijk kunnen zijn voor de natuur. De ecologische voetafdruk van je gazon gaat flink naar beneden zonder deze producten. En ook het waterverbruik zelf daalt, want kunstgras hoeft tijdens droge periodes niet besproeid te worden. Dat levert een aanzienlijke besparing van water op.

Qua onderhoud levert kunstgras dus aanzienlijke winst voor milieu en klimaat. En als het duurzaam geproduceerd wordt, zoals bij Namgrass, heeft je kunstgras een lange levensduur zodat je er jarenlang plezier van hebt. Ons kunstgras is bovendien 100% recycleerbaar tot een nieuwe kunstgrasmat.

Bij Namgrass kiezen we bewust voor duurzaam ondernemen. Zo wordt de CO2-uitstoot bij de productie van ons kunstgras beperkt. Bovendien planten we per gewerkte dag één boom en werken we papierloos. 

Waterdoorlatend kunstgras

Veel mensen denken dat kunstgras niet waterdoorlatend is, maar dat is fout. Meer nog: kunstgras in combinatie met een goede ondergrond laat zelfs méér water door dan dorre grasvelden. Dat is van groot belang. Want door de klimaatverandering krijgen we tijdens de zomermaanden te maken met lange periodes van droogte, maar ook met enorme regenbuien: allebei niet goed voor je gazon! Dankzij ons kunstgras kan het regenwater infiltreren in de grond, waardoor de bodem afkoelt en de riolering ontlast wordt.

Altijd een frisgroen gazon? Ontdek ons ecologisch kunstgras in één van onze showrooms.