7 redenen waarom je zou moeten kiezen voor kunstgras.

1. Je hoeft het niet te maaien.
Geen zondagen meer verspild aan het maaien van je gras, maar lekker ontspannen genieten van het uitzicht, dat prachtige, groene gazon! Mocht er toch iets deze ongerepte blik verstoren, is dit snel opgelost met een snelle veeg of spuit van de tuinslang. Sommige mensen gebruiken zelfs een stofzuiger. Het wordt aanbevolen om het één keer per jaar professioneel te laten schoonmaken zodat het in de beste conditie blijft. Wij, bij Namgrass, geven een garantie van 10 jaar op het kunstgras.

2. Het ziet er goed uit.
Natuurlijk gras wordt in de zomer geel en schreeuwt naar water, in de winter verandert het al snel in een modderbad door de spelende kinderen. Huisdieren graven het grasveld op,... Kunstgras biedt een antwoord op dit alles. Er zijn speciale kunstgrassen ontworpen voor huisdieren, kortom bestand tegen de meest aanhoudende viervoeters! Kunstgras verslaat alle uitdagingen die het toegeworpen krijgt!

3. Het is gemaakt om 'echt' te lijken.
Een van de belangrijkste problemen in het veleden was dat kunstgras er nep uit zag, te groen, te perfect,... Wij, bij Namgrass, zijn hard aan het werk geweest om kunstgras te creëren dat er niet altijd even perfect uitziet. We voegden bruintinten, gekrulde vezels en een goede mix van lichte en donkere tinten groen toe. Et voila een realistsch uitziend gazon met een superzacht gevoel voor een natuurlijke uitstraling.
Het meest kwalitatieve en natuurlijke uitziende gras zal in de toekomst nog langer worden, dit kan oplopen tot een 5-tal centimeter! Dat geeft het de ruige look van een echt grasperk. Om ervoor te zorgen dat het niet plat gaat liggen, hebben we extra vezels toegevoegd die terug rechtveren.

4. Perfect voor ruimtes waar echt gras niet werkt.
Kunstgras is vooral handig als je natuurlijk gras in jouw tuin al hebt geprobeerd maar zonder succes. Kleine, schaduwrijke tuinen met veel beloop; de nachtmerrie voor elke tuinman om dit perfect groen te krijgen. Het dunne en pluizige gras zal nooit gedijen en eenmaal belopen of bespeeld, verdwijnt het helemaal. Dit zijn perfecte situaties voor kunstgras. Ook balkons en daktuinen kan je met kunstgras die mooie, groene uitstraling geven.

5. Past bij al jouw behoeften.
Een ander groot voordeel van kunstgras is dat je het gras kunt kiezen volgens jouw behoeften. Er zijn meer dan 10 verschillende kunstgrastypes, telkens voor verschillende doeleinden. Als je huisdieren hebt, als je kinderen hebt die spelen en tuimelen, we hebben het perfecte gras voor jou. Ook als je een eigen puttinggreen wil creëren, hebben we de perfecte oplossing.

6. Er zijn prijsopties voor iedereen.
Er zijn verschillende soorten kunstgras beschikbaar, al vanaf 9.5€/m² tot 39€/m². Je kan het zelf leggen om te besparen op kosten. De regel hierbij: je krijgt wat je betaalt. De zeer realistische, lange kwaliteiten zitten in het topsegment en kosten daardoor ook meer. Er zijn helaas ook veel goedkopere, geimporteerde producten op de markt, die voordeel willen halen uit deze groeiende markt.
Als je het zelf legt, raadpleeg dan zeker eens onze website voor meer informatie. Het kan nodig zijn om de ondergrond aan te passen met zandcement of extra aarde zodat het oppervlak mooi vlak ligt. Net zoals bij natuurlijk gras heb je een vlakke ondergrond nodig. Ook de waterafvoer is van belang. Het oppervlak moet waterdoorlatend zijn.

7. Het is leuk!
Gekleurd gras, stoelen bedekken met gras, allemaal spannende mogelijkheden voor jouw project. Je kan zelf een eigen ontwerp laten versnijden in verschillende gekleurde grassen om zo de buitenruimte te versieren.