Zorg voor je kunstgras in de winter.

De winter is goed en wel aangebroken! Nu de donkere nachten dichterbij komen en ijzige ochtenden alom aanwezig zijn, kan januari een rustige tijd voor je tuin zijn. Met de winter komen ook de onvermijdelijke ijzige en misschien zelfs besneeuwde weersomstandigheden - je kunt je bijgevolg zorgen maken over hoe deze koude je kunstgras kan beïnvloeden.

Welnu, je kan er zeker van zijn dat het onderhoud van jouw kunstgras het hele jaar door eenvoudig is. In de winter zal het gras echter glad en nat worden wanneer de temperaturen onder nul duiken.

Dus hoe moet je gedurende deze wintermaanden voor jouw kunstgras zorgen?

VRAAG 1: Kan mijn kunstgras beschadigd raken door sneeuw of vorst?

Je kan er zeker van zijn dat kunstgras veerkrachtig is, veel veerkrachtiger dan natuurgras, en zal zich dus goed gedragen bij extreme weersomstandigheden. De grassprieten zullen stijf worden wanneer het ijzig is, waardoor het gras minder aangenaam zal zijn om op te lopen. Bij zware vriestemperaturen kan je schade aanrichten als je erop loopt, dus idealiter is het beter om de sneew te laten smelten.

VRAAG 2: Wat moet ik doen als mijn gazon met sneeuw bedekt is?

Een dunne laag sneeuw is prima om op te lopen of te spelen, maar pas op dat dit zich niet teveel ophoopt, sneeuw kan dan aankoeken en in ijs veranderen, waardoor de vezels van het kunstgras kunnen breken. We raden ook af om zout te gebruiken, omdat dit de perforaties (afvoer) van het kunstgras kan verstoppen. Verwijder zoveel mogelijk sneeuw met een plastic schop, vermijd het gebruik van metaal.

Je gras kan nadien tijdelijk wat platvallen, maar dat veert vrij snel terug recht! Je kan ook altijd een harde tuinborstel gebruiken om het terug op te raken.

VRAAG 3: Moet ik iets doen als het hevig regent?

Kunstgras is goed bestand tegen regenval, het kan bovendien geen kwaad als het tijdelijk even onder water staat. We raden aan dat het gras correct wordt geïnstalleerd door een professional, zodat de kans op mogelijke wateroverlast tot een minimum wordt beperkt.

VRAAG 4: Hoe behandel ik onkruid op mijn kunstgras?

Onkruid kan behandeld worden met de meest courante onkruidwerende producten die je in tuincentra kan vinden. Lees wel goed de voorschriften wat het aflengen betreft. Je hoeft je in ieder geval geen zorgen te maken dat je Namgrass kunstgras zal verkleuren.

 

Hoewel kunstgras niet veel onderhoud nodig heeft, zorgt gewoon regulier onderhoud het hele jaar door ervoor dat je kunstgras in goede staat is, klaar voor het zwaardere weer. Aarzel niet om ons te contacteren bij verdere vragen omtrent het onderhoud van kunstgras.