Wintertijd is ideaal voor voorbereiding van aanleg kunstgras

Nu informeren en kiezen garandeert vlotte installatie!

Om tijdens het voorjaar goed voorbereid te kunnen starten met de aanleg van kunstgras, verdient het aanbeveling om in de rustige winterperiode een aantal mogelijkheden en opties te bekijken. Het aanbod op de kunstgrasmarkt is groot, en elke soort heeft zijn specifieke eigenschappen. Dat resulteert dan weer in prijsverschillen. 

We gebruiken hier een tuin van 150m² als voorbeeld:

Voor de goedkoopste soort betaal je ongeveer 2.500 à 3.000 euro. De prijs loopt verder op tot 6.000 à 6.500 euro indien je de meest luxueuze versie wil. De plaatsing is inbegrepen, maar de btw moet je er wel nog bijtellen. Inclusief 21% btw (6% btw voor een terrastoepassing) kom je uit op 3.025 tot 7.865 euro. Dat komt neer op 16 tot 36 euro per m².

Wat zorgt voor het prijsverschil?

De lengte van de vezel. Hoe langer de vezel, hoe duurder. Dat is logisch want je betaalt meer omdat er meer materiaal gebruikt wordt. Echter staat de prijs niet in corelatie met de kwaliteit. Bij Namgrass zijn alle producten van dezelfde, hoge kwaliteit.

Afhankelijk van de nodige voorbereidingswerken stijgt of daalt de prijs. Het oude gazon verwijderen, grond aanvullen, de ondergrond aanpassen, egaliseren,... Hoe meer voorbereidende werken, hoe hoger de prijs oploopt. Opgelet! Deze werken zijn meestal niet inbegrepen in de prijs. De kostprijs verschilt namelijk van tuin tot tuin. Contacteer ons alvast voor een goede inschatting.

De aanleg van kunstgras is één zaak, maar minstens even belangrijk is de afwerking ervan. En hierin kan je je laten bijstaan door een tuinaanemer, hij geeft waardevol advies en vult het kunstgras aan met de juiste, kwalitatieve producten.

Integratie in de tuin

Alles moet een mooi geheel vormen. Grootte en vorm van de tuin spelen daarbij een belangrijke rol, maar ook de inplanting van het kunstgras in de ruimte. Bij kunstgras dat iets verder van de woning of het terras af ligt, kan bijvoorbeeld gewerkt worden met een omkadering van siergrind of met een pad van stapstenen. Welke soort en kleur gebruiken? Stuk voor stuk belangrijke overwegingen waar Namgrass in samenwerking met de gekozen professional je kan bij helpen.