Passend kunstgras

Leg de vraag naar kunstgras niet zomaar naast je neer. Kunstgras heeft zijn voordelen, naast meer dan het jaarrond groen zijn en het amper onderhoud vragen. Bijvoorbeeld voor het realiseren van een bijzonder concept. Getuige de tuin van Gunter Neirynck van Tuinaanleg Vierkantemeter in Machelen-aan-de-Leie.

Ieder zijn specialisme
“Bij het strakke lijnenspel van mijn woning en de terrassen hoort een permanent kort gehouden gazon. Kosten -  baten vergeleken, maar vooral vanuit de noodzaak om het gazon voortdurend perfect gemillimeterd en afgelijnd te hebben, het zelfs in gootjes te leggen tussen en rond polybetonlopers, koos ik voor kunstgras”. Het was niet zijn eerste contact met kunstgras. Bij klanten legde hij al flink wat vierkante meters. Altijd met Namgrass.

De beste keuze
In eigen tuin koos Gunter voor ‘gras’ van 35 mm lang en een mix van rechte en gekrulde sprieten, omwille van een stevig en natuurlijk effect. Bij klanten baseert hij de keuze op het beschikbare budget en verwacht tuingebruik. Dat koppelt hij terug naar Namgrass met de vraag voorstellen te doen en stalen op te sturen. “Een stock leg ik niet aan. Er komen regelmatig nieuwe types kunstgras op de markt”. Plaatsen laat hij met graagte over aan Namgrass. “Het is precisiewerk. Vooral het naadloos en onzichtbaar aan elkaar werken van twee of meer stroken vraagt inzicht en ervaring”.

15 jaar mooi
Aanleggen van een gazon in kunstgras kost snel het tweevoud van een gewoon gazon en heeft op dit ogenblik, mits overeenstemming tussen type, gebruik en goede plaatsing, een kwaliteitsvolle levensduur van 15 jaar. Onderhoudsvrij is het kunstgras gedurende die jaren niet. “Het spreekt voor zich dat bladeren en ander organisch afval moeten opgeruimd worden. In een erg vochtige omgeving of op een onvoldoende drainerend grond is af en toe een mosbestrijding nodig met een biologisch middel”.