Nieuwe generatie kunstgras - de volgende stap richting duurzaam en milieuvriendelijk ondernemen.

We willen niet enkel en alleen een mooi kunstgazon afleveren, wij zetten daarnaast consequent de nodige stappen richting een meer duurzaam en milieuvriendelijk alternatief. Wat ons betreft is het anno 2022 meer dan ooit tijd voor een nieuwe generatie kunstgras! Ontdek onze visie voor de komende jaren hieronder:

ECO kunstgras backing

Een nieuwe, innovatieve ECO backing, die latex- en polyurethaan dekking garandeert, maakt zijn opmars.

Dankzij deze ECO backing, herkenbaar aan zijn witte kleur, is het mogelijk om het kunstgras te gaan recycleren in een closed-loop circuit zonder verlies van kwaliteit of sterkte. Gebruikt kunstgras met ECO backing kan worden gerecycleerd tot nieuwe synthetische vezels die op hun beurt zullen worden gebruikt in de productie van nieuw kunstgras!

Voordelen:

- Dit kunstgras met ECO backing is volledig hernieuwbaar tot nieuwe grondstoffen.

- Het gewicht en de dikte van het materiaal biedt een licht en flexibel oppervlak met een uitstekende sterkte.

- Dankzij het lichtere gewicht wordt het snijden/transporteren/installeren eenvoudiger.

- De CO²-uitstoot wordt verminderd tijdens de productie en het volledig logistiek proces nadien.

Momenteel hebben we reeds enkele producten in het gamma die met deze ECO backing zijn uitgerust. We willen in de toekomst volledig overschakelen en in tussentijd willen we daarnaast ook op andere manieren ons steentje bijdragen:

Planten van bomen

We weten allemaal dat natuurlijke elementen zoals bomen en beplanting essentieel zijn om CO² aan de lucht te onttrekken. Samen met GoForest, willen we per gewerkte dag 1 boom planten, met als doel de komende 2 jaar minstens 450 bomen te planten. Door middel van financiering zowel hier in België, als in het buitenland kunnen we op deze manier onderstaande projecten ondersteunen:

Herbossing in België

Extreme droogte, hittegolven, grote uitbraken van schorskevers en een groter aantal bosbranden veroorzaken schade aan onze Europese bossen. Duizenden hectaren bos sterven hier (in België) en in heel Europa af. Daarom kan het herbossen van België met de juiste bomen op de juiste plaats alvast probleemoplossend werken.

Mangroves in Madagaskar 

Meer dan 90% van de bossen in Madagaskar zijn vernietigd. Door onze samenwerking hopen we zoveel mogelijk te helpen bij het herstel hiervan. Bij dit project draait het voornamelijk om het verwijderen van zoveel mogelijk CO². Onderzoek toont aan dat mangroven tot 4 keer meer koolstof kunnen vasthouden dan regenwouden en ze spelen bovendien een belangrijk rol in de strijd tegen klimaatverandering. Dit project zal ook stabiliteit bieden tegen erosie en de gezondheid van de oceaan en koraalriffen bevorderen. Het heeft daarnaast ook een positieve impact op de lokale gemeenschap.

Bij de keuze van deze twee projecten keken we telkens ook hoe we kunnen bijdragen aan de Sustainable Development Goals (SDG's) die door de Verenigde Naties zijn opgesteld. Zo kunnen we dankzij het project in Madagaskar ook bijdragen aan de verbetering van de levensomstandigheden van de lokale bevolking en creëren we werkgelegenheid.

Meer details en foto's volgen via onze sociale media van zodra de eerste bomen zijn geplant! 

Duurzaam ondernemen

Naast het planten van bomen, hebben we ook de stap gezet om geen papier meer te ontvangen noch uit te sturen. Daarmee besparen we op 1 jaar tijd 1.500 bomen.

Dat cijfer is pas het begin, want ook nu blijft deze beslissing verder renderen. Elke factuur of werkdocument dat niet gedrukt hoeft te worden, is een klein gebaar voor het milieu. 

Onze fabriek en bedrijfsgebouwen zijn bovendien uitgerust met zonnepanelen die ons voorzien van een groot deel van de energie nodig voor het maken en versnijden van kunstgras.