Namgrass kwam in contact met een van zijn klanten om de impact en voordelen van een tuin met weinig onderhoud te ontdekken.

Peter, een huiseigenaar uit Vichte maakte, net als vele anderen, van de gelegenheid gebruik om een ​​aantal verbeteringen aan het huis aan te brengen tijdens de lockdownperiode van afgelopen zomer.

Tijdens een recente fotoshoot stelde Namgrass Peter een paar vragen om meer te weten te komen. Als fervent tuinman is Peter altijd trots geweest op zijn buitenruimte, die hij dagelijks verzorgt en ervan geniet. Een paar jaar geleden werd hij echter gediagnosticeerd met een ernstige hartaandoening waardoor Peter niet in staat was om door te gaan met het algemene tuinonderhoud. 'Toen ik ziek werd en weinig werk kon doen, ging het uiterlijk van de tuin snel achteruit en vond ik het frustrerend om te zien wat ik moest doen, maar dat ik er niet mee om kon gaan', zegt Peter. 'Ik wilde het zware graafwerk en de noodzaak om het gazon constant te maaien verminderen en de werklast in het algemeen verlichten om het netjes en opgeruimd te houden.'

Hoe heb je het kunstgras gekozen?
Ik bracht veel tijd door met het bezoeken van verschillende handelaars en ook tuincentra, het vergelijken van producten en het bespreken van de voor- en nadelen van de verschillende beschikbare kunstgrassen. De Green Envie heeft vanuit mijn oogpunt alle vakjes aangevinkt in termen van kwaliteit, uiterlijk, prijs-kwaliteitverhouding, duurzaamheid en vooral praktische bruikbaarheid en onderhoud.

Welke impact heeft deze tuinaanpassing gehad op jouw dagelijkse leven?
Het heeft me meer tijd gegeven om buiten te zitten en te ontspannen in de tuin, in plaats van constant te noteren wat er moest gebeuren, om het netjes en opgeruimd te houden. Het werd een hele klus en nu is het allesbehalve dat, het geeft me weer plezier. Het is goed om de mogelijkheid te hebben zelf licht werk te doen om het netjes en opgeruimd te houden en mijn eigen vleugje creativiteit toe te voegen door het kiezen van planten.

Hoe vind je het onderhouden van het gras?
Erg makkelijk! Het nieuwe gazon en terras zorgen praktisch voor zichzelf! Ik heb het gras twee of drie keer met een tuinborstel geborsteld en heb geleerd dat als je met de vezel mee borstelt, dode bladeren en twijgen snel en gemakkelijk kunnen worden verwijderd, het is dus veel sneller dan maaien en randen bijsnijden!

Zou je het kunstgras aanbevelen?
Ik heb het kunstgras al aan verschillende vrienden aanbevolen, omdat ze mijn tuin hebben gezien, hebben twee vrienden hun tuin ook al opgefrist met kunstgras en het is echt mooi!

We zijn verheugd te kunnen melden dat Peter's gezondheid de afgelopen maanden is verbeterd, met de make-over kan hij genieten van een prachtige maar onderhoudsarme tuin zonder dat hij zich zorgen hoeft te maken dat het er verwaarloosd uitziet.

 

Het assortiment Namgrass omvat plaatsing en accessoires, evenals reinigings- en onderhoudsoplossingen.

Ondanks de uitdagingen van 2021 groeit Namgrass nog steeds en is het trots op een breed gamma aan hoogwaardig, residentieel kunstgras. Dankzij het portfolio, de op maat gemaakte producten, klantenservice en technische ondersteuning is Namgrass echt een one-stop-shop voor kunstgras.
Neem voor stalen, brochures en een offerte op maat van de bovengenoemde producten en diensten contact op met Namgrass via info@namgrass.be of 09/3367401