Maak werk van je tuinrenovatie in 5 stappen.

Bij een complete tuinrenovatie komt heel wat kijken. Met deze 5 stappen kan jij binnenkort heerlijk ontspannen in je nieuwe tuin.

1. Begin bij het begin.

Voorbereiding is essentieel! Een tuin kies je niet elke dag. Start bij het opstellen van een moodboard. Blader door magazines, breng een bezoek aan onze showroom, snuister op Pinterest, lees blogberichten zoals deze,... Zo kies je de stijl die bij je past.

2. Wensenlijst.

Vraag je ook af wat je praktisch verwacht van een tuin: ga ik voor een terras? Een carport of toch een tuinhuis? Hoeveel opbergruimte heb je nodig? Stem je nieuwe tuin af op je gezinssituatie. Hou je het liever kleinschalig? Dat kan ook! Met kleine aanpassingen zoals nieuwe tegels, leuke accessoires of een frisgroen gazon geef je je tuin snel een nieuwe look met een beperkt budget. 

3. Het budget.

Stel een budget op waar je je comfortabel bij voelt. De prijzen van een nieuwe tuin zijn erg uiteenlopend. Ze zijn uiteraard afhankelijk van de grootte, de materialen, de stijl, bijkomende luxe (bv. een zwembad). Bij Namgrass hebben we een assortiment voor elk budget. 

Tip: Voorzie een 10% buffer in je budget om je tuin van A tot Z af te werken. Zodat je onvoorziene omstandigheden altijd de baas kan.

4. Wie installeert?

Ga je zelf klussen of doe je beroep op een tuinman? Er zijn heel wat factoren waar je rekening mee moet houden. Leuk om weten: Namgrass biedt je de mogelijkheid om zelf te bepalen hoeveel je uitbesteedt en met wie je gaat samenwerken voor de plaatsing. 

Tip: Bespaar geld uit door zelf de bestaande ondergrond uit te breken.

5. Keuzestress.

Staat je tuinontwerp op punt? Dan is het tijd voor het leuke werk: kiezen! In onze Namgrass showrooms staan onze adviseurs klaar om je tuin te helpen samenstellen met het juiste kunstgras. Samen bespreken we julle project en aan de hand van een inspirerende showtuin maak je beslist de juiste keuze voor je tuinrenovatie. Door de professionele begeleiding is er van keuzestress geen sprake.