Is kunstgras geschikt voor honden?

Steeds meer mensen ontdekken het onderhoudsgemak van kunstgras. Ook met huisdieren hoeft dit geen probleem te zijn!

De voordelen van kunstgras zijn eindeloos; het kan het hele jaar door gebruikt worden, hoeft niet gemaaid te worden en ziet er net écht uit. Een verkleurd en dor gazon ziet er snel terug groen uit, bovendien is het ook een plek die niet modderig wordt door kleine pootjes. 

Waarom zou je tijd besteden aan het repareren van een verdord gazon wanneer je moeiteloos kunt genieten van kunstgras?

Hier onze top 5 waarom huisdiereigenaren kunstgras moeten overwegen:

1. Makkelijke aanpassing

Stel je voor dat je een speelruimte hebt die dun en hard is, en stel je dan voor dat je deze plek opnieuw bekleed met iets zacht. Dieren houden net zoveel van comfort als mensen en zijn snel overtuigd van kunstgras. Het voelt en ziet er uit als echt gras.

Ligt de hond stevast op een bepaalde plek? Kunstgras veert snel terug recht. Hetzelfde geldt voor tuinmeubelen of speeltoestellen. 

2. Huisdiervriendelijk

Ons kunstgras is vervaardigd uit uiterst kwalitatieve materialen, we verzekeren je dat ons kunstgras veilig is voor huisdieren, het is vrij van lood en veroorzaakt bijgevolg geen schade aan onze harige vriendjes. 

3. Geen graaframpen meer

Gaten graven is dé nachtmerrie van elke huisdiereigenaar. Kunstgras is veerkrachtig en ondergaat moeiteloos de meedogenloze pogingen om jouw gazon te vernietigen. De polypropyleenvezels en robuuste rug zijn bestand tegen overmatig krabben en graven waar honden of katten dol op zijn. De huisdieren zullen snel ontmoedigd geraken wanneer ze zich realiseren dat hun inspanningen tevergeefs zijn met kunstgras.

4. Geen verkleuring door urine

Doet de hond z'n behoefte altijd op dezelfde plek? Om de tuin hygiënisch te houden en mogelijke geurtjes te voorkomen, raden we aan om deze plekjes sporadisch met warm zeepsop te behandelen. Het goede is: er blijven geen bruine of gele vlekken achter! Het gras zal dus niet verkleuren of afsterven. 

5. Groot verschil voor kleine diertjes

De wereld kan een intimiderende plek zijn voor een kleine hond of puppy, verwilderd en lang gras kan een ongewenst obstakel zijn voor die kleine voetjes. Als je gras altijd mooi en opgeruimd overkomt, kan dit ervoor zorgen dat de hond vaker naar buiten gaat en meer beweging krijgt. Bovendien is een korter type ook makkelijker schoon te maken. 

Hoe kunstgras onderhouden?

Over het algemeen heeft een nepgazon niet veel onderhoud nodig, we raden aan om het af en toe op te borstelen, om zo de vezels mooi rechtop te houden, en de rotzooi van huisdieren te verwijderen, net zoals bij een normaal gazon. Contacteer ons zeker bij vragen, we adviseren met plezier welk type kunstgras het meest geschikt zou kunnen zijn.