Kan je kunstgras plaatsen op een terras?

Heb je je ooit afgevraagd of je kunstgras op terrasplanken kunt leggen?
Het korte antwoord is ja! Het lange antwoord is dat het een iets andere installatietechniek vereist. Maak je echter geen zorgen. Het is niet ingewikkeld. Je hebt misschien een paar jaar geleden terrasplanken/bankirai gelegd - ondertussen is dat al wat gedateerd en verouderd. Misschien ziet het er zelfs slecht uit door slijtage of is het gewoon te glad om op te lopen. Of misschien wil je gewoon je terras snel en eenvoudig transformeren. Kunstgras is één van de beste manieren om dat te doen. Lees verder hoe.

Voordelen van het gebruik van kunstgras op een terras:
- Kunstgras is eenvoudig te plaatsen op het terras en kan het uiterlijk van jouw project volledig veranderen.
- Je hoeft je geen zorgen te maken over de afvoer, omdat het water zal wegtrekken. Indien er nu geen water blijft staan, zal dat met kunstgras ook niet het geval zijn.
- Namgrass is duurzaam en vrijwel onderhoudsvrij.

Hoe installeren?
Het leggen van kunstgras op de terrasplanken lijkt sterk op het bevestigen van tapijt aan een houten vloer.
1. Maak het gebied vrij van meubels en puin.

2. Reinig het terras met een hogedrukreiniger of borstel.

3. Breng een vochtwerende behandeling aan (optioneel). Laat gedurende 48u drogen.

4. Breng multiplex of shockpad aan op het terras, dit helpt het oppervlak effen te maken als je bijvoorbeeld diepe groeven in het terras heeft.

5. Leg het gras minstens een uur buiten, zodat het kan settelen.

6. Bevestig de hoeken rondom door middel van schroeven.

Opmerking:
Zorg ervoor dat het terras in goede staat is voordat je kunstgras installeert. Als jouw terras verrot of onregelmatig is, is het misschien niet ideaal om kunstgras op te leggen.
Mogelijks moet je het terraswerk vervangen of repareren. Als alternatief kan je in plaats daarvan het geheel uitbreken en het kunstgras op de vrijgemaakte ruimte installeren.

Extra: kunstgras op roofing.
Het installeren van kunstgras op roofing lijkt hier veel op. Het enige verschil is dat je niet in je terras kunt schroeven en lijm moet gebruiken. Je kan in plaats daarvan ook een houten rand voorzien om het nieuwe kunstgras op te bevestigen.