Hoe tijd in eigen tuin gelukkig maakt

Tijd buitenshuis doorbrengen, vooral in groene ruimtes, is één van de snelste manieren om je gezondheid en geluk te verbeteren.

De afgelopen maanden waren op zijn zachtst uitgedrukt een ware uitdaging, en velen hebben ontdekt dat tijd buiten én in eigen tuin doorbrengen een positieve rol speelt.

We brachten allemaal meer tijd buiten door tijdens de lockdown en hebben het belang van een bruikbare, functionele buitenruimte thuis ontdekt. 

Een boek lezen of sporten, dingen die we normaal gesproken binnenshuis zouden doen, kan een extra positief effect hebben door buiten te vertoeven. 

Hieronder enkele voordelen die meer tijd in eigen tuin kunnen hebben voor jouw gezondheid:

Stress 

Door slechts 20 minuten per dag in jouw eigen tuin door te brengen, verlaag je de stresshormoonspiegel aanzienlijk en draag je zo bij aan jouw eigen geluk!

Lichaamsbeweging

Of je nu gaat hardlopen in het park of wat tuinyoga doet, lichaamsbeweging zal de aanmaak van endorfines stimuleren. 

Sociale interactie

Veel mensen vinden troost in de natuur wanneer ze omgaan met dieren, vrienden en familie,... Buiten zijn helpt mensen bij het aanmaken van nieuwe, sterke connecties.

Mentaal

UIt onderzoek blijkt dat groene ruimtes ideaal zijn als tegengif voor stress, depressie, angststoornissen,...

Zorg dus dat je zoveel mogelijk naar buiten gaat en geniet van je eigen tuin!

 

Hulp nodig bij het creëren van je eigen groene oase? Overweeg dan misschien kunstgras.
Kunstgras is een snelle manier om elk verwaarloosd en ongebruikt gebied om te toveren in een lichtere ruimte om te ontspannen en tot rust te komen.

Geen eigen tuin? Maak je geen zorgen. Ons kunstgras is dé perfecte oplossing om wat leven te geven aan jouw balkon of terras!

Advies nodig? We helpen je graag om van je buitenruimte een ruimte te maken waar je 365 dagen per jaar van kunt genieten met kunstgras.