Hoe kies je het juiste kunstgras?

Heb je besloten kunstgras te leggen? Dan is het tijd om enkele knopen door te hakken. De keuze van het type kunstgras is namelijk doorslaggevend voor de functionaliteit én het uitzicht van je tuin. Kies je voor een weelderig lang gazon of hou je het liever kort en strak? Hier vind je een overzicht van de mogelijkheden.

Belgisch kunstgras

We zijn trots op onze afkomst en zijn ervan overtuigd dat onze kunstgrasproducten van de hoogste kwaliteit zijn.

In onze fabriek te Sint-Niklaas volgen we een strikt onderzoeks-, ontwikkelings-, productie- en distributieproces om ervoor te zorgen dat het kunstgras dat je ontvangt, in topconditie is.

Wist je dat je standaard een 10 jarige garantie op onze kunstgrassen krijgt? Zo kan je jarenlang zorgeloos genieten!

Soorten kunstgras

Elk van onze producten werd met zorg en aandacht gemaakt, waardoor ze duurzaam, gemakkelijk schoon te maken en bestand zijn tegen intensief gebruik van spelende kinderen en huisdieren.

Het beste van dit alles is dat onze producten er het hele jaar door frisgroen en feilloos uitzien, waardoor je het perfecte excuus hebt om in de warme zomermaanden een tuinfeest of barbecue te houden.

Om de zoektocht online alvast te vereenvoudigen, hebben wij op onze site een selectie van kunstgras samengesteld op basis van verschillende toepassingen zoals kunstgras in de tuin, kunstgras op het terras of bijvoorbeeld een speelgazon.

Ook de lengte van het kunstgras kan een doorslaggevende factor zijn.

Kort kunstgras

Een strak groen grasveld dat weinig onderhoud nodig heeft? Hiervoor is een korter type zeker geschikt. Spelende kinderen of huisdieren? Ook hier kan een korter type een goed alternatief zijn. 

Het is echter een misvatting dat kort kunstgras minder kwalitatief is. De toepassing en gebruik bepalen het type gras, de kwaliteit van onze producten blijft wel hetzelfde. 

Lang kunstgras

Een rijkelijk gevuld kunstgras volgens de meest recente technologie en samenstelling? In de siertuin is een natuurlijke uitstraling uiterst belangrijk, omdat het de uiterlijke kenmerken van een echt gazon moet nabootsen kies je hiervoor beter een lang type kunstgras.

Bij Namgrass blijven we niet bij de pakken zitten en lanceren we ieder jaar nieuwe ontwikkelingen. Onze Green Wave met 43mm is hiervan het beste voorbeeld, een uniek gracieus kunstgras aan competitieve prijs. 

Kies het meest geschikte kunstgras in één van onze showrooms

Ontdek in onze showrooms uit welke types kunstgras je kan kiezen. Maak kennis met al onze oplossingen voor een frisgroen en onderhoudsvriendelijk gazon. Onze showroomverantwoordelijke geeft je met plezier persoonlijk advies voor jouw tuin- of terrasproject.

Bezoek ook onze showtuin, en ontdek hoe een comfortabele tuin er toch ook natuurlijk groen kan uitzien. In deze tuin zie je de Namgrass kunstgrassen in een real-life omgeving. Zeker een meerwaarde als je van plan bent om de tuin onderhanden te nemen! Ook open op zaterdag!