5 Instagramproof bloemen voor jouw tuin

Groene vingers, het is niet iedereen gegund. Oké, je hoeft geen moestuin te kunnen aanleggen of een bloemenborder te kweken vanuit het niets. Maar een mooie bloem, dat houdt je gezond en zuivert de lucht. En bovendien staat het zo mooi met een Instagramfilter! Daarom onze vijf favoriete bloemen die het zonder problemen volhouden bij iemand zonder groene vingers en die helemaal Instagramproof zijn.

1. Pioenen

Bloeitijd: midden in de lente tot de vroege zomer

Planttijd: herfst

#pioenen: 1,8 miljoen Instagramposts

Een mooie bloem, zeer populair bij bloggers en Instagrammers, pioenen zorgen voor grote, romantische bloemen in wit en roze. Ze hebben de reputatie nogal moeilijk te verzorgen zijn, maar zolang je hun basisbehoeften in de gaten houdt, zou het moeten makkelijk zijn.

 

2. Tulpen

Bloeitijd: maart tot mei

Planttijd: oktober tot november

#tulpen: 4,7 miljoen Instagramposts!

Er is een groot aantal kleuren en vormen van tulpen (honderden!), waardoor je gemakkelijk kunt zien waarom ze zo populair zijn. Het betekent dat je eenvoudig elk jaar het kleurenschema van je tuin kunt wijzigen.

 

3. Lavendel

Bloeitijd: zomer

Planttijd: lente

#lavendel: 3,8 miljoen Instagramposts

Een klassieke Engelse tuinplant, eigenlijk een geurig kruid oorspronkelijk uit de Middellandse Zee. Ongeloofelijk makkelijk te kweken. Er zijn bovendien verschillende soorten, de drie hoofdgroepen zijn: Engelse lavendel, Franse lavendel en Lavandin.

 

4. Zonnebloemen

Bloeitijd: augustus

Planttijd: lente

#zonnebloem: 4,3 miljoen Instagramposts

Je kan niet anders dan glimlachen als er een zonnebloem in de buurt is, dus geen wonder dat het één van de meest populaire Instagrambloemen is. Met grote bloemen, felgele bloemblaadjes en grote borstelige bladeren, kunnen ze tot 16m hoog worden.

 

5. Hortensia

Bloeitijd: late lente tot late herfst

Planttijd: lente en herfst

#hortensia: 1,9 mlijoen Instgramposts

Een struik met uitzonderlijk mooie bloemen, hortensia's hebben een ouderwetse charme. De bloemen zelf kunnen van kleur veranderen, afhankelijk van het ph niveau van de grond - soms met verschillende kleuren op dezelfde plant!